Treść
Aktualności
Stronicowanie
KOMUNIKAT - ZMIANY W SZCZEPIENIACH !
2021.03.31Rząd ogłosił zmiany w Narodowym Programie Szczepień. W kwietniu zostanie znacznie zwiększona liczba punktów szczepień. Zwiększy się także grono osób kwalifikujących do szczepień i wykonujących szczepienia. Znika z planu II i III etap. Za kilkanaście dni rozpoczną się szczepienia populacyjne. Osoby z chorobami przewlekłymi nie będą traktowane priorytetowo. Zgodnie z zapowiedzią Premiera, do końca sierpnia zostaną zaszczepieni wszyscy chętni.
OSTATNIE POŻEGNANIE
2021.03.30Z wielkim smutkiem i bólem żegnamy Śp. Zenona Sadowskiego. Uroczystości pogrzebowe odbędą się 6 kwietnia br. Msza święta żałobna zostanie odprawiona o godz. 13.00 w Bazylice konkatedralnej Świętej Trójcy w Chełmży.
Konkurs „AmberOne Blisko Nas”
2021.03.29Ideą konkursu jest wspieranie oddolnych inicjatyw społecznych, realizowanych wspólnie przez lokalną społeczność. Uczestnikami konkursu mogą być fundacje, stowarzyszenia, komitety społeczne, koła gospodyń wiejskich, ośrodki kultury, biblioteki, parafie, ochotnicze straże pożarne, koła łowieckie oraz inne organizacje społeczne, które mają siedzibę na terenie gminy, na której terenie ma być realizowany projekt, zgłoszony do konkursu. Wnioski należy składać do 30 kwietnia br.
PIT EMERYTA I RENCISTY
2021.03.29Emerycie, rencisto - jeśli w tym roku zamiast PIT-40A otrzymałeś PIT-11A, możesz złożyć samodzielnie zeznanie roczne PIT, jeśli chcesz skorzystać z ulg i odliczeń lub przekazać 1% podatku innej organizacji, niż wskazanej w ubiegłym roku. Możesz także nie robić nic, a wtedy urząd skarbowy zaakceptuje zeznanie PIT-37 przygotowane dla ciebie w usłudze Twój e-PIT.
KONKURSY DLA KGW
2021.03.29Ruszyły zapisy do ogólnopolskich konkursów dla Kół Gospodyń Wiejskich. Piętnaście tysięcy złotych – tyle wynoszą nagrody główne w ogólnopolskich konkursach podczas Festiwalu Kół Gospodyń Wiejskich „Polska Od Kuchni”. To ogólnopolskie wydarzenie ma na celu promocję lokalnej kultury i tradycji, ntegrację, aktywizację i wsparcie lokalnych społeczności, promocję polskich produktów i dziedzictwa kulinarnego oraz wymianę międzypokoleniowej wiedzy, umiejętności i przekazanie tradycji młodszym pokoleniom.




